Herkomst Sushi

Uw mail ophalen op uw iPhone
Mail toevoegen aan iPhone
september 22, 2015
Facebook bedrijfspagina beheerder toevoegen
september 22, 2015

Het ontstaan van Sushi

In de 4e eeuw voor onze jaartelling was het voor de bevolking van Zuidoost-Azië nog niet mogelijk om zoetwatervis voor een langere tijd te bewaren. Om bederving te voorkomen legde men de vis in gekookte rijst waarbij het gistingsproces er voor zorgde dat de houdbaarheid werd gegarandeerd, jammer was wel dat men hierna de rijst weggooide.

Het waren dus de Chinezen die dit proces verspreide naar Japan.

In Japan was het hoofdgerecht rijst en maakte men de smaak wat intenser door er delen van vis bij te eten. Enkele eeuwen later sloeg men gedeeltelijk het gistingsproces over en voegde men rijstazijn toe om de geur van het beginnende gistingsproces te maskeren. Ergens in de 18e eeuw werd er in Edo wat nu Tokio heet bolletjes rijst met een klein stukje vis op straat verkocht, wij noemen dit nu Nigiri Sushi. Doordat in 1923 de stad Edo door een aardbeving werd verwoest verspreide de straatverkopers zich over heel Japan.

Rond 1950 toen veel Japanners naar Amerika emigreerde verspreide de traditie van Sushi zich snel in Amerika waarbij er nieuwe varianten ontstonden zoals in Californië de Uramaki. Later waaierde dit uit naar Europa.

Comments are closed.