Waarschuwing voor Belgische acquisitie fraude

CSS3: Tekst goed weergeven in tabellen
december 3, 2014
CSS3: Blurry tekst maken
december 6, 2014

Eerder dit jaar waarschuwden we u over een partij genaamd Domein Registratie Nederland. Dit bedrijf probeert domeinnamen met andere extensies (bijvoorbeeld een .com of .info) te verkopen aan de houder die de .nl variant van die domeinnaam heeft. Ze melden vaak dat iemand anders interesse heeft in een andere extensie, wat zeer waarschijnlijk niet het geval is.

Recentelijk werden we er van op de hoogte gebracht dat deze partij haar markt vermoedelijk heeft uitgebreid, of een copycat heeft. Wij hebben namelijk facturen ontvangen van BE Domein Host welke hetzelfde aanbieden.

Ze geven u een korte periode bedenktijd. Wanneer u hier niet op in gaat, zeggen ze dat de andere partij de domeinnaam zal registreren. Indien u de domeinnaam via BE Domein Host registreert, is dit tegen een prijs die vele malen hoger ligt dan ons standaardtarief. Daarnaast is de overeenkomst die u aangaat vaak voor meerdere jaren (2-10 jaar).

Ons advies is om niet direct een besluit te nemen, maar hier later op terug te komen. Wanneer u de domeinnaam alsnog wilt registreren, kunt u dit uiteraard via ons regelen.

DNSBelgium (de Belgische tegenhanger van de Stichting Internet Domeinnamen Nederland) geeft op hun website aan op uw hoede te zijn voor dit soort nep-facturen en contact op te nemen met uw eigen registrar om uw opties te bespreken.

Twijfelt u over de de authenticiteit van een door u ontvangen e-mail of aanbod? Neem dan contact op ons via 0492-474747, of stuur de e-mail door naar info@talentstagebv.nl. Wij adviseren u graag over welke stappen u kunt ondernemen.

Comments are closed.